Uitblinkers

Uitblinkers

Vanuit het niets’ bestaat niet

Wat is er zo bijzonder aan een uitzonderlijke prestatie? Dat lijkt een vreemde vraag, maar met vreemde vragen is Malcolm Gladwell op zijn best.

Uitblinkers is een stimulerende en verbazende zoektocht naar de herkomst van succes. En die ligt niet, zoals meestal wordt gedacht, in een bijzonder brein of een verbluffend talent. Uitblinkers hebben iets bijzonders, maar dat zit hem vooral in wat ze meegemaakt hebben: hun cultuur, familie, en alle eigenaardigheden waarmee ze in aanraking zijn geweest. De geheimen van de softwaremiljardair, de briljante voetballer, de geniale wiskundige en The Beatles zijn níet onbegrijpelijk. In Uitblinkers laat Malcolm Gladwell zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet.

De auteurs:

Malcolm Gladwell is vaste medewerker bij The New Yorker. Daarvoor was hij wetenschapsjournalist bij de Washington Post. Van Het beslissende moment zijn wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en Intuïtie stond twee jaar onafgebroken op de New York Times bestsellerlijst. Gladwell won de National Magazine Award en was in 2005 volgens Time een van de honderd invloedrijkste mensen.

Recensie:

Zijn beste en bruikbaarste boek: spannende wetenschap, zelfhulp en amusement in één!’ – Entertainment weekly

Een vermakelijk boek over hoe je succesvol kunt zijn: door talent te hebben, in de juiste omstandigheden te leven én door hard te werken. Het leest zeer vlot, maar soms ontbreekt een goede wetenschappelijke onderbouwing. Het gaat over hoe je als je in de eerste maanden van het jaar geboren bent, zoveel meer voorsprong hebt op andere kinderen (zowel in school als in de sportclub), over hoe vliegtuigongelukken gebeuren, over hoe de Beatles aan hun succes hebben gewerkt en zoveel meer. Ik heb het met veel plezier gelezen!

Titel:
Uitblinkers
Waarom sommige mensen succes hebben en andere niet

Oorspronkelijke titel:
Outliers

Auteur:
Malcolm Gladwell

Uitgeverij:

Uitgeverij Contact, Amsterdam/Antwerpen, ©2008

ISBN:
978-90-254-3271-3

Bestel uw boek hier!
2019-02-06T16:31:53+01:00

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44