Talenten

Talenten

Eindelijk vakantie! Grote vakantie!

De vakantie is tijd om tot rust te komen. Na een schooljaar van hard werken, afzien, tegen de lamp lopen, goede resultaten, minder goede resultaten, … gaat de schoolpoort voor 2 maanden toe.

Je kan afkicken van de school en een ander ritme aannemen.

De vakantie is steeds een goede tijd om eens stil te staan bij het voorbije schooljaar en een beetje aan zelfreflectie te doen. Je hebt nu immers de luxe om dat vanop een afstand te bekijken. Vraag jezelf eens af:

  • Hoe voelde het voorbije schooljaar aan? Hoe vol/leeg is je batterij?
  • Wat ging er allemaal goed? Hoe komt dat? Wat heb jij daarvoor gedaan?
  • Wat zou je willen verbeteren?
  • Wat heb je nodig om volgend schooljaar aangenaam door te komen? Of beter te presteren?

Tijdens deze twee maanden is het ook het ideale moment om je batterijen weer helemaal op te laden en je veerkracht te vergroten. Maar hoe doe je dat nu het best?

Volgens de visie van Luk Dewulf doen we dit door bezig te zijn met onze talenten. Hij omschrijft een talent als iets dat vanzelf gaat, iets wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Je krijgt er energie van. Vaak heb je echter iemand anders nodig om je bewust te maken van je talenten. Net omdat het iets is dat je vanzelf doet en dat je zelf heel gewoon vindt, herken je het vaak niet bij jezelf als talent.

Het talent “Mooimaker” herken je bijvoorbeeld in kinderen die bij het schrijven van een tekstje gebruik maken van handlettering om de titel te schrijven, hun cursussen opfleuren met kleurrijke lijntjes en/of tekeningen, of speciaal schoenen kopen omdat die bij die ene mooie broek echt supergoed passen. Het kind zelf zal dit allemaal heel gewoon vinden, maar toch heeft niet iedereen dit talent.

Het mooie aan dit alles, is dat je jouw talenten continue kan inzetten. Je vindt ze immers in vele kleine, dagdagelijkse activiteiten zoals koekjes bakken, wandelen in het bos, gitaar spelen, een boek lezen, tekenen, koken, gezelschapsspelletjes spelen, schilderen, verhalen bedenken of schrijven, met de hond gaan wandelen, timmeren, fotograferen, met vrienden een ijsje gaan eten, …

Grijp de vakantie dus aan om je batterijen weer op te laden, je veerkracht te vergroten en ervoor te zorgen dat je in september weer klaar bent om de schoolpoort binnen te stappen.

Wil je hier graag wat meer informatie over, of wil je graag je talenten in kaart laten brengen, neem dan contact met één van de (kinder)talentenfluisteraars binnen Hoogbloeier (www.hoogbloeier.be/partners).

 

Copyright © 2019 Lut Dillen – Coach – grenzeloosgroeien.be – regio Kalmthout – Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit artikel mag worden verveelvoudigd, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Online delen mag mits vermelding van auteur en link naar dit artikel.

 
2019-07-28T13:59:23+01:00

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44