Contact

sabine@hoogbloeier.be

+32 478 20 69 87

Praktijk

Leo Tertzweillaan 11
9050 Gentbrugge

Ik ben Sabine, geboren in 1970, van West-Vlaamse afkomst maar blijven plakken in Gent. Ik ben een moeder van vier hoogbegaafde kinderen, vier verschillende karakters die allevier verschillend reageren op de kleine en grotere problemen die ze tegenkomen door hun hoogbegaafdheid.

Ik heb zestien jaar als burg.ir.-architect gewerkt, maar door mijn kinderen kreeg mijn interesse in hoogbegaafdheid de bovenhand. Ik heb boeken gelezen, me suf gesurft op het internet, had ondertussen heel veel informatie en kennis in mijn hoofd maar vond het heel moeilijk om als mama advies te gaan geven op de school van mijn eigen kinderen. Daarom volgde ik de ECHA-opleiding aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen, een post-universitaire studie die me ‘Specialist in Gifted Education’ maakt.

Terzelfdertijd heb ik ook voorzichtig Hoogbloeier opgestart, een adviesbureau voor hoogbegaafdheid. Vertrokken van een praatcafé voor ouders van hoogbegaafde kinderen is dit geëvolueerd naar een heus expertisecentrum over hoogbegaafdheid. Omdat Hoogbloeier meer en meer vanuit heel Vlaanderen gevraagd werd voor individuele begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren, advies en opleidingen aan scholen werd Hoogbloeier in 2014 uitgebreid met een aantal enthousiaste, gedreven medewerkers. Zij zijn allen zelf ervaringsdeskundig én opgeleid door Hoogbloeier waarbij we wetenschappelijk onderbouwd werken.

Ondertussen leg ik mij vooral toe op het geven van opleidingen aan professionelen in het veld. Er staan dus heel wat pedagogische studiedagen, thema-avonden en onze eigen opleidingsdagen in mijn agenda.

Sabine is lid van de Europese ECHA-vereniging, van het Nederlandse netwerk van ECHA-specialisten en is voorzitter van Bekina, een vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen.

ECHA European Council for High Ability
Bekina Vereniging voor ouders van hoogbegaafde kinderen