Ontdek ons aanbod

De core business van Hoogbloeier is onze individuele begeleiding. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen inzicht te verwerven in hoogbegaafdheid zodat ze beter kunnen omgaan met eventuele problemen die hieruit kunnen vloeien. Ook volwassen hoogbegaafden die willen veranderen van job, kunnen we loopbaanbegeleiding aanbieden. Daarnaast geven we ook individueel advies aan ouders, maar ook aan scholen.

Naast individuele begeleiding zijn er ook tal van mogelijkheden om in groep begeleid te worden. Voor kinderen zijn er plusgroepen en mindsettrainingen. Ook activiteiten zoals een museumbezoek met gids, een workshop of een kamp worden regelmatig georganiseerd. Voor ouders hebben we dan onze oudercursus.

Aangezien we onder onze medewerkers ook psychologen hebben, bieden we ook intelligentietesten aan, zowel voor kleuters (2,5 – 6 jaar) als voor lagere school-kinderen en jongeren (6 – 16 jaar).

Hoogbloeier verstrekt informatie over hoogbegaafdheid aan ouders via thema-avonden. Leerkrachten en professionelen in het onderwijs (zorg/leerkrachten, directies, psychologen, orthopedagogen,…) kunnen voor professionalisering rond hoogbegaafdheid terecht in onze opleidingen en nascholingen.

Scholen kunnen ons advies vragen wanneer ze voor een probleem staan met een individuele leerling (signaleren van hoogbegaafdheid, begeleiden van onderpresterende leerlingen of aanpakken van automatiseringsproblemen). Maar vooral kunnen scholen ons ook vragen voor pedagogische studiedagen, het uitwerken van een zorgbeleid of het opzetten van een kangoeroewerking.

Een nieuw item in onze werking is het ontwikkelen van materialen voor hoogbegaafden of voor scholen of professionelen die met hoogbegaafden werken. Zo bieden we gebruiksvriendelijk materiaal aan om je gewone lessen uitdagend te maken voor meer- en hoogbegaafde kinderen of jongeren. Daarnaast zal het traject om onderpresterende jongeren uit het secundair onderwijs er weer bovenop te helpen, worden uitgegeven.