Ben ik in beeld?

Ben ik in beeld?

Dit is het eerste boek over beelddenken voor kinderen! Misschien heb jij zelf wel met beelddenken te maken. En heb je daarom dit boek in je handen. Om te leren hoe dat nou zit met jou. Dit boek legt je uit wat beelddenken is, hoe dat voelt, waar je moeite mee hebt, maar bovenal: welke talenten je hebt!

Veel kinderen zijn visueel ingesteld. Dit kan problemen opleveren in onze talige maatschappij. Als gevolg hiervan verliezen veel van deze kinderen hun zelfvertrouwen en krijgen ze een verkeerd zelfbeeld.

Onderzoeken met betrekking tot beelddenken zijn nog volop gaande en er is nog veel onduidelijk over het begrip beelddenken. Dit boek is geen stellingname binnen deze discussies, maar wil eenvoudigweg (h)erkenning bieden voor beelddenkende kinderen, hun ouders en leerkrachten.

Door dit boek zelf of samen met een ouder of begeleider te lezen, krijgt het kind inzicht in wat beelddenken betekent. Wat doet het met je? Welke talenten heb je, wat zijn je valkuilen en wat kun je doen om de talige school te hanteren? De prachtige illustraties van Juliette de Wit en vele tips en handvatten maken dit tot een onmisbaar boek voor beelddenkende kinderen, hun ouders en leerkrachten.

De auteurs:

Marion van de Coolwijk is gerenommeerd kinder-, en jeugdboekenauteur, directeur van Instituut Kind in Beeld en secretaris van de Stichting Beelddenken.

Wendy Lammers van Toorenburg is een autoriteit op het gebied van hoogbegaafdheid en directeur van HIQ.

Juliette de Wit is succesvol illustratrice van vele kinder-, jeugd- en volwassenenboeken en zelf beelddenkster.

Titel:
Ben ik in beeld?
(H)erkenning voor beelddenkende kinderen, hun ouders en leerkrachten

Auteur:
Marion van de Coolwijk, Wendy Lammers van Toorenburg, Juliette de Wit

Uitgeverij:
Uitgeverij Lannoo nv, Tielt, © 2013

ISBN:
978-94-014-0794-6

Bestel uw boek hier!
2019-02-06T16:31:46+01:00

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44