Thema-avond – Wat als je kind gaat onderpresteren? (Pienterpracht)

Thema-avond – Wat als je kind gaat onderpresteren? (Pienterpracht)2019-09-12T13:22:57+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
03/12/2019
19:30 - 21:30

Locatie
Groepspraktijk 't Anker
Sint-Gillisstraat 33b
9170 De Klinge
België

Categorie


Zomaar even tussendoor een slecht cijfer halen op één of meerdere vakken is een onvoldoende basis om van onderpresteren te kunnen spreken. Onderpresteren is ook niet als je kind minder hoge cijfers behaalt dan jij had verwacht of als je kind geen mooi resultaat behaalt op vakken die jij leuk vond of aanleg voor had.

Wat is onderpresteren dan wel? Hoe kan je het herkennen bij een hoogbegaafd kind en hoe komt dit kind ertoe om te gaan onderpresteren? En vooral, hoe kun je het voorkomen en/of het proces omkeren?

Het is een problematiek waarbij dikwijls gewezen wordt naar de school en de manier van onderwijzen. Veelal kan het probleem worden opgelost door de leerling een ander leerprogramma te laten volgen dat beter bij zijn niveau en manier van denken aansluit. Toch heeft ook de opvoeding in de thuisomgeving een héél grote invloed op het gedrag van de onderpresteerder. Deze avond confronteert je niet alleen met je eigen realiteit en je eigen rol, maar geeft je ook praktische handvaten om iets voor je reeds onderpresterende kind te gaan doen of preventief op te treden om het onderpresteren te voorkomen.

Inschrijven kan via dit formulier.

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44