Thema avond – Vriendelijk en vastberaden opvoeden – Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)

Thema avond – Vriendelijk en vastberaden opvoeden – Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)2019-09-29T21:16:42+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
20/11/2019
20:00 - 22:00

Locatie
VBS De Rank
Aarschotsesteenweg 172
Wezemaal
België

Categorie


Positive Discipline stimuleert kinderen en jonge mensen om verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke leden van de samenleving te worden. Zonder straffen en zonder toegeven, maar vriendelijk én vastberaden.

Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit? Is dat bij elk gezin zo?
Tegen de tijd dat je klaar bent om zelf in de auto te stappen en naar je werk te vertrekken lijkt het alsof je al uren wakker ben, is je stressniveau behoorlijk verhoogd en vraag je je voor de zoveelste keer af waarom ze toch niet gewoon doen wat je zegt, dat zou zoveel makkelijker zijn.
Onmiddellijk daarna realiseer je je dat de kinderen ook niet bepaald gelukkig naar school vertrokken op deze ochtend en niet echt genoegen leken te scheppen uit hun ‘ongehoorzaamheid’. Je vraagt je af wat je dan toch verkeerd doet en hoe je dit kan oplossen.

Herkenbaar? Wees gerust, je staat hier niet alleen in. Bewijs hiervan zijn de tal van opvoedboeken die de boekenrekken vullen, de tv-programma’s die ons met allerlei technieken om de oren slaan en de vele websites die alle op hun eigen manier proberen om ons “de” techniek bij te brengen.
Het wordt moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien: moeten we nu strenger of minder streng worden? Moeten we straffen of net niet? Wat doen we met regels die geschonden worden? De ene methode zegt zus, de andere zo.

Jane Nelsen heeft met haar “positive discipline” een manier van opvoeden omschreven die goed aansluit bij waar hoogbegaafde kinderen (en in het verlengde daarvan alle kinderen) nood aan hebben. Met nadruk op respect en oog hebben voor oplossingen schetst ze een heel positieve aanpak van problemen die ruimer is dan enkel de gezinssituatie. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen (en mensen in het algemeen) die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze avond weet je wat positive discipline is, kan je achterhalen wat de onderliggende reden is van fout gedrag en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan als ouders.

Prijs van 1 thema avond: 30 euro / 20 euro voor 2de persoon uit hetzelfde gezin
Prijs voor de hele reeks (6 avonden): 150 euro / 100 euro voor 2de persoon uit hetzelfde gezin

Deze thema avonden staan verder op het programma:
– 04/12 Mijn hoogbegaafde kind gaat onderpresteren
– 18/12: Een jaartje springen en daarmee is de kous af? (Versnellen)

Inschrijvingen via www.degroeitrap.be/agenda

 

Thema avond - Vriendelijk en vastberaden opvoeden - Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44