Thema avond: Vriendelijk en vastberaden opvoeden – positive discipline – Bierbeek (De Groeitrap en Prins Jonathan)

Thema avond: Vriendelijk en vastberaden opvoeden – positive discipline – Bierbeek (De Groeitrap en Prins Jonathan)2018-08-16T09:36:52+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
21/11/2018
19:30 - 21:30

Locatie
Ruisbroekmolen
Ruisbroekstraat 18
3360 Bierbeek
België

Categorie


In deze sessie gaan we we nog een stapje verder en geven we een toelichting rond positieve discipline.
Maandagmorgen en je betrapt jezelf erop dat je de hele ochtend loopt te commanderen. Doe dit, doe dat, haast je, ben je nu nog niet klaar…? Tegen de tijd dat je klaar bent om zelf in de auto te stappen en naar je werk te vertrekken lijkt het alsof je al uren wakker bent, je stressniveau behoorlijk verhoogd is en vraag je je voor de zoveelste keer af waarom ze toch niet gewoon doen wat je zegt, dat zou zoveel makkelijker zijn. Je vraagt je af wat je dan toch verkeerd doet en hoe je dit kan oplossen.
Jane Nelsen heeft met haar “positive discipline” een manier van opvoeden omschreven die goed aansluit bij waar hoogbegaafde kinderen nood aan hebben. Met nadruk op respect en oog hebben voor oplossingen schetst ze een heel positieve aanpak van problemen die ruimer is dan enkel de gezinssituatie. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen (en mensen in het algemeen) die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze workshop weet je wat positive discipline is, kan je achterhalen wat de onderliggende reden is van fout gedrag en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan : “Vriendelijk en vastberaden opvoeden”

meer info en inschrijven op www.prinsjonathan.be (agenda) en info@prinsjonathan.be

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44