Thema avond: Help, mijn hoogbegaafde kind gaat onderpresteren – Bierbeek (De Groeitrap en Prins Jonathan)

Thema avond: Help, mijn hoogbegaafde kind gaat onderpresteren – Bierbeek (De Groeitrap en Prins Jonathan)2018-08-16T10:19:34+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
05/12/2018
19:30 - 21:30

Locatie
Ruisbroekmolen
Ruisbroekstraat 18
3360 Bierbeek
België

Categorie


In deze sessie hebben we het over onderpresteren. En let op, dat zie je dus niet altijd. Een kind met goeie punten kan toch perfect aan het onderpresteren zijn, wat vaak een groot risico is voor het verloop van z’n verdere schoolcarrière. Wat is nu juist onderpresteren en wat is het niet? Hoe kan je het herkennen bij een hoogbegaafd kind en hoe komt dit kind ertoe om te gaan onderpresteren? En vooral, hoe kun je het voorkomen en/of het proces omkeren?
‘Hij kan toch veel beter, als hij zich nu maar eens zou inspannen…’
‘Hoezo, hoogbegaafd? Zij haalt niet eens tienen!’
‘Hoe, een kleuter, die kan toch nog niet onderpresteren? Of wel?’
‘Jouw punten getuigen van een chronische luiheid.’
Veelal kan het probleem dat onderpresteren is worden opgelost door de leerling een ander leerprogramma te laten volgen dat beter bij zijn niveau en manier van denken aansluit. Toch heeft ook de opvoeding in de thuisomgeving een héél grote invloed op het gedrag van de onderpresteerder.

Deze thema-avond geeft je meer inzicht in wat onderpresteren juist is, hoe het zich manifesteert en welke mechanismen er achter schuilen. Het is een zeer complexe problematiek waarbij dikwijls gewezen wordt naar de school en de manier van onderwijzen.

Naast de rol van de school wordt echter de rol van ouders wel eens vergeten: die invloed op het kind en zijn onderpresteren kan héél groot zijn. Deze avond confronteert je niet alleen met je eigen realiteit en je eigen rol, maar geeft je ook praktische handvaten om iets voor je reeds onderpresterende kind te gaan doen of preventief op te treden om het onderpresteren te voorkomen.

Meer info en inschrijven op www.prinsjonathan.be (agenda) en info@prinsjonathan.be

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44