Thema avond – Een jaartje springen en daar is de kous mee af? – Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)

Thema avond – Een jaartje springen en daar is de kous mee af? – Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)2019-09-29T21:21:08+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
18/12/2019
20:00 - 22:00

Locatie
VBS De Rank
Aarschotsesteenweg 172
Wezemaal
België

Categorie


Je bent het goed aan het aanpakken, je kind zit in een groeimindset en heeft geen faalangst meer, het presteert conform wat het aankan … maar heeft nu echt wel alles al gezien. Compacten en verrijken zit aan z’n limieten en in de kangoeroeklas kan er ook niet meer voldoende uitdaging worden geboden.

Dan komen we op het onderwerp rond versnellen. Een moeilijke maar mogelijks noodzakelijke keuze. Versnellen, doe je er goed aan of niet?

De meeste mensen, zowel ouders als leerkrachten/directies zijn niet meteen een voorstander van versnellen omwille van de problemen die deze kinderen later zouden krijgen in het middelbaar. De meesten maken zich zorgen over sociale isolatie en de sociale vaardigheden van deze leerlingen. Deze zorg is echter niet in overeenstemming met resultaten uit internationaal onderzoek, waaruit blijkt dat versnelling in de schoolloopbaan niet leidt tot academische of sociaal-emotionele problemen. Versnellen is niet noodzakelijk negatief! Als er al problemen zijn, komen die eerder voort uit hun hoogbegaafdheid dan uit het versnellen zelf.

Omdat het om een ingrijpende maatregel gaat, is het noodzakelijk dat deze beslissing op een gefundeerde wijze genomen wordt. Deze lezing gaat daarom verschillende zaken rond versnellen en vervroegde doorstroming belichten:
• Welke vormen van versnellen bestaan er
• Welke criteria moet je in overweging nemen?
• Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?
• Wettelijk kader in Vlaanderen
• Wat zijn de valkuilen?
• Bestaan er methodes die het makkelijker en meetbaar maken of een kind klaar is om te springen naar een hogere klas?

Wil je voorbereid zijn op een eventuele versnelling van je kind, dan is deze thema-avond heel interessant voor jou! Ook voor leerkrachten kan deze avond een echte eye-opener zijn!

Prijs van 1 thema avond: 30 euro / 20 euro voor 2de persoon uit hetzelfde gezin
Prijs voor de hele reeks (6 avonden): 150 euro / 100 euro voor 2de persoon uit hetzelfde gezin

Inschrijvingen via www.degroeitrap.be/agenda

Thema avond - Een jaartje springen en daar is de kous mee af? - Wezemaal (Kindercentrum De Groeitrap)

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44