Lezing: De opvoeding van hoogbegaafde kinderen

Lezing: De opvoeding van hoogbegaafde kinderen2020-03-12T08:15:44+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
12/03/2020
19:30 - 21:30

Locatie
Woonzorgcentrum Sint-Jozef
kloosterhof 1
3900 Pelt
België

Categorie


OPGELET  – LEZING UITGESTELD WEGENS CORONA MAATREGELEN – LEZING GING DOOR IN EEN ZAAL VAN EEN WOONZORGCENTRUM!

De opvoeding van hoogbegaafde kinderen is in één woord vooral intens te noemen. Ouders van cognitief begaafde kinderen komen gaandeweg heel wat uitdagingen tegen tijdens het grootbrengen van hun kinderen met sterke wil en heftige gevoelens.

Hoe komt het dat deze kinderen soms zo vermoeiend zijn? Waar komt het vandaan? Om dat goed te begrijpen is er een basiskennis nodig van wat hoogbegaafdheid juist is. Tijdens de lezing komt dat dus in het begin aan bod. Maar het is natuurlijk vooral belangrijk dat ouders met handvaten naar huis gaan en met tips.

Deze kinderen moeten kunnen ontwikkelen tot gelukkige volwassenen en dat willen we als ouder toch vooral op de juiste manier kunnen ondersteunen.

Thema’s die aan bod komen zijn uiteraard mindset en hoe je dit inbouwt in je opvoeding. Positive discipline wordt ookaangehaald. En wat kan je doen om de executieve functies van deze kinderen te helpen verbeteren. Hoe ga je om met hun gevoelige kant?

Het event is gratis voor de deelnemers. Inschrijven via het google forms document is wel verplicht. De maximum capaciteit voor deze lezing is 50 personen. Als je wil deelnemen kan je ook al specifieke vragen via het document doorgeven, zodat de persoon die de lezing geeft deze kan proberen te beantwoorden tijdens de uiteenzetting.

LEZING UITGESTELD tot nader order.

 

Deze lezing wordt gegeven door Ilse Verhoeven, coach en partner van Hoogbloeier in samenwerking met “De Libellenschool”

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44