Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep)

Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep)2022-06-29T15:21:25+01:00
  • een buitenschoolse plusgroep
Kaart wordt geladen...


Datum
22/09/2022 - 15/06/2023
09:00 - 16:00

Locatie
Kindercentrum De Groeitrap
Aarschotsesteenweg 465
Wilsele
België

Categorie


Cognitief begaafde kinderen hebben nood aan uitdaging. We moeten ze uit hun luie zetel halen, uit hun hangmat. Op die manier ontwikkelen ze verschillende vaardigheden. Ze leren onder andere doorzetten, fouten maken, kritiek aanvaarden en inspanningen leveren. Ze gaan ook zelfvertrouwen opbouwen en leren leren. Aangezien het aanbod op de lagere school niet altijd passend is, hebben we besloten om zelf een buitenschoolse plusgroep te ontwikkelen. Het Groeipad is daarvan het resultaat geworden.

 

Gedurende elk trimester nemen we kinderen uit de lagere school 8 volledige donderdagen mee op ons Groeipad. Steeds een leuk avontuur, vol uitdagende opdrachten en projecten. Naast het werken aan de mindset besteden we ook aandacht aan het leren samenwerken en het versterken van de executieve functies (planning, emotieregulatie, metacognitie, …). Verder besteden we ook aandacht aan wat hoogbegaafdheid is en hoe ermee om te gaan?

 

We schotelen de kinderen iedere week een nieuw avontuur voor. Verschillende domeinen komen hierbij aan bod (creatief denken, sport en spel, muziek, filosoferen, …). Een uitstap mag uiteraard niet ontbreken op het programma! We leggen de focus binnen de sessies zoveel mogelijk op het proces. Het resultaat is minder belangrijk. We willen er immers voor zorgen dat de kinderen een mooie groei doormaken.

 

Tenslotte is het belangrijk dat deze ervaringen in een veilige omgeving plaatsvinden. Kinderen brengen in deze buitenschoolse plusgroep waardevolle tijd door in een groep van ontwikkelingsgelijken. Daardoor krijgen ze de kans om zich echt goed te voelen en gaan ze vlugger aansluiting vinden. Om hen op de beste mogelijke manier te begeleiden op hun Groeipad, werken we met experten in hoogbegaafdheid (Evy Van Dongen en Bjorn Zwakhoven). We kiezen er ook voor om met kleine groepjes te werken (max 6 kinderen per begeleider).

 

Alle praktische informatie kan je terug vinden op onze website via deze link: https://www.degroeitrap.be/hoogbegaafdheid/het-groeipad

Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep)

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44