Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep) – L3-4

Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep) – L3-42022-12-12T14:00:06+01:00
  • een buitenschoolse plusgroep
Kaart wordt geladen...


Datum
19/01/2023 - 23/03/2023
09:00 - 16:00

Locatie
Kindercentrum De Groeitrap
Aarschotsesteenweg 465
Wilsele
België

Categorie


Cognitief begaafde kinderen hebben vaak nood aan uitdaging. We moeten ze uit hun luie zetel halen, uit hun hangmat. Op die manier ontwikkelen ze verschillende vaardigheden. Ze leren onder andere doorzetten, fouten maken, kritiek aanvaarden en inspanningen leveren. Ze gaan ook zelfvertrouwen opbouwen en leren leren. Aangezien het niet altijd eenvoudig is om dit op de lagere school in voldoende mate aan te bieden, organiseren we zelf een buitenschoolse plusgroep.

 

Tijdens het tweede trimester gaan we gedurende 8 volledige donderdagen op pad met kinderen uit het 3de en 4de leerjaar. We schotelen ze steeds een leuk en boeiend avontuur voor, vol uitdagende opdrachten en projecten. Naast het werken aan de mindset maken we ook tijd om te leren samenwerken en het versterken van de executieve functies (planning, emotieregulatie, metacognitie, …). Verder besteden we ook aandacht aan wat hoogbegaafdheid is en hoe ermee om te gaan.

 

We schotelen de kinderen iedere week een nieuw avontuur voor. Verschillende domeinen komen hierbij aan bod (creatief denken, sport en spel, muziek, filosoferen, …). Een uitstap mag uiteraard niet ontbreken op het programma! We leggen de focus binnen de sessies zoveel mogelijk op het proces. Het resultaat is minder belangrijk. We willen er immers voor zorgen dat de kinderen een mooie groei doormaken.

 

Tenslotte is het belangrijk dat deze ervaringen in een veilige omgeving plaatsvinden. Kinderen brengen in deze buitenschoolse plusgroep waardevolle tijd door in een groep van ontwikkelingsgelijken. Daardoor krijgen ze de kans om zich echt goed te voelen en gaan ze vlugger aansluiting vinden. Om hen op de beste mogelijke manier te begeleiden op hun Groeipad, werken we met experten in hoogbegaafdheid (Evy Van Dongen en Bjorn Zwakhoven). We kiezen er ook voor om met kleine groepjes te werken (max 6 kinderen per begeleider).

 

Alle praktische informatie kan je terug vinden op onze website via deze link: https://www.degroeitrap.be/hoogbegaafdheid/het-groeipad

Het Groeipad (een buitenschoolse plusgroep) - L3-4

Hoogbloeier cvba

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Phone: coachingsnetwerk: 0032 468 09 66 44