Een leven lang hoogbegaafd!

Sedert de vermoedens van hoogbegaafdheid bij mijn kind bevestigd zijn, herken ik me helemaal in mijn kind. Zou ik nu ook hoogbegaafd zijn?
Waarom kan niet alles gewoon ‘normaal’ verlopen bij mij? Iedereen klaagt dat ik altijd zo serieus ben en niet gewoon eens ‘gewoon’ kan doen.
Ik kan toch niet hoogbegaafd zijn? Ik deed TSO en haalde mijn diploma aan de hogeschool slechts met de hakken over de sloot. Dan kan ik toch niet hoogbegaafd zijn? Maar ik voel mij zo anders…

Dit zijn stellingen die we regelmatig horen tijdens coachingssessies bij volwassenen of bij intakegesprekken met ouders van hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafdheid stopt namelijk niet na de kindertijd. Deze kinderen worden hoogbegaafde volwassenen die ook dan nog regelmatig geconfronteerd worden met het gevoel anders te zijn. Veel volwassenen houden zich in omdat ze als ‘nerd’ bekeken worden of anders uit de groep vallen.

Het ontdekken van je eigen hoogbegaafdheid op latere leeftijd maakt dat je vaak met heel wat vragen zit over jezelf. Het geeft een heel andere kijk op je verleden, op wie je nu bent en hoe je zou of had kunnen zijn. Dit kan nogal confronterend zijn voor jezelf. In onze coachingsessies gaan we met jou op zoek naar antwoorden op deze vragen.

In een intakegesprek gaan we eerst op zoek naar wat je nodig hebt. Steven je door je intense gedrevenheid af op een burn-out? Loop je vast in je job omdat je steeds twee stappen verder denkt dan je – in jouw ogen trage – collega’s en heb je nood aan loopbaanbegeleiding? Ben je student en haal je steeds onvoldoendes terwijl je het middelbaar doorgewalst bent? Of gaat het echt over de hoogbegaafdheid en wil je ‘gewoon weten’ wat er aan de hand is?

Veel volwassenen vinden deze confrontatie met zichzelf erg moeilijk en gaan de uitdaging meestal eerst uit de weg. Maar op een bepaald ogenblik blijkt dat het niet meer gaat en is de behoefte aan erkenning en bevestiging heel groot geworden. Veelal gaan volwassenen die pas hun hoogbegaafdheid ontdekken door een soort van rouwproces: van herkenning dat gepaard gaat met veel twijfel en aanvankelijke ontkenning, naar verwondering en erkenning, naar waardering en je volledig één voelen met je hoogbegaafdheid en tenslotte naar acceptatie van de hoogbegaafdheid die vanaf dan gewoon deel uitmaakt van jezelf, van je identiteit.

Iedereen stelt zich wel eens de vraag ‘Is de job die ik nu uitoefen wel iets voor mij? Is dit nu wat ik voor de rest van mijn loopbaan wil doen?’ Misschien weet je wel wat je niet (meer) wilt, maar weet je nog niet goed wat je dan wél wilt en of het wel past bij wat je kan en wie je bent?

Hoogbloeier biedt i.s.m. Andress Consulting loopbaanbegeleiding aan die verder gaat dan alleen rekening houden met het opstellen van een goed cv en motivatiebrief. We gaan in een gesprek op zoek naar jouw verhaal en zoeken samen uit welke job bij jou past. Het is een zoektocht naar je persoonlijke waarden, attitude, competenties en wensen, naar je sterke kanten en je valkuilen en naar mogelijkheden.

Tarieven

  • intakegesprek op kantoor of bij u thuis: eerste halfuur gratis, daarna € 65,- per uur, incl. 21% BTW
  • coachingstraject van 4 sessies: €260,- forfait, incl. 21% BTW
  • vervolgsessies: €65,- per uur
  • loopbaanbegeleiding met cheques: neem contact op voor meer info
  • transportvergoeding: € 0,35/km

Er wordt een factuur gemaakt na het intakegesprek en eventueel na een vervolggesprek op school met betaling per overschrijving.

Een gemaakte afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden gewijzigd of geannuleerd.
Voor een vergeten of niet-afgezegde afspraak wordt € 30,- per uur in rekening gebracht.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op of per mail.
tel. 0032 (0) 9 398 06 33 of mail naar info@hoogbloeier.be.