Signaleren van hoogbegaafde leerlingen: hoe herken je ze in je klas?

Welke types van hoogbegaafde leerlingen bestaan er? Hoe kun je ze herkennen? Kan je zomaar elke begeleiding toepassen op een hoogbegaafde leerling? En indien neen, welke begeleiding past er dan best bij het specifieke type leerling?

Je kent wel de ideale leerling die iedereen in zijn klas wil hebben. Een braaf hoogbegaafd kind dat goed meewerkt, mooie punten haalt, zijn werk netjes en nauwkeurig afmaakt en geliefd is bij zowel leerkracht als leerlingen. Zo’n kind waarvan je denkt: ‘Die zal er wel komen!’

Dit is het beeld dat de meeste leerkrachten hebben van hoogbegaafde leerlingen. Maar dan maak je een grote vergissing… er zijn nog vijf andere types van hoogbegaafde kinderen te herkennen in de klas.

Misschien herken je als leerkracht wel een leerling in één van deze zes profielen van leerlingen. Of zie je dat dit kind vroeger effectief een zelfstandige leerling was, maar nu aan het verglijden is naar een onderduiker. Deze profielen zijn handig om het inzichtelijk te maken en te weten hoe je ze kan begeleiden. Maak er gerust gebruik van!

Praktisch

De nascholingen vinden plaats op een weekdag, telkens van 9u30 tot 12u00. We hebben locaties in verschillende regio’s.
De data en regio’s zijn te vinden op de site, in de agenda voor professionelen.
Inschrijven gebeurt eveneens via deze agenda!

Tarieven

  • per nascholingssessie, per persoon: €65,- incl. 21% BTW

Binnen enkele minuten na de inschrijving ontvangt u van ons een e-mail met daarin bevestiging dat wij uw inschrijving hebben ontvangen. Indien u dit bericht niet heeft ontvangen, controleer dan of het bericht niet in uw spamfilter is terechtgekomen.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op of per mail:
tel. 0032 (0) 9 398 06 33 of mail naar info@hoogbloeier.be.