Onbezorgd hoogbegaafd!

Zit je zelf soms met je handen in het haar? Worstel je met de opvoeding en aanpak van je hoogbegaafde kind(eren)? Is je leven één en al stress doordat je kinderen ongelukkig zijn? Kom dan naar onze oudercursus!

Maandagmorgen en je betrapt jezelf erop dat je de hele ochtend loop te commanderen.  Doe dit, doe dat, haast je, ben je nu nog niet klaar … .  Tegen de tijd dat je klaar bent om zelf in de auto te stappen en naar je werk te vertrekken lijkt het alsof je al uren wakker ben, is je stressniveau behoorlijk verhoogd en vraag je je voor de zoveelste keer af waarom ze toch niet gewoon doen wat je zegt, dat zou zoveel makkelijker zijn.  Onmiddellijk daarna realiseer je je dat de kinderen ook niet bepaald gelukkig naar school vertrokken op deze maandagochtend en niet echt genoegen leken te scheppen uit hun ‘ongehoorzaamheid’. Je vraagt je af wat je dan toch verkeerd doet en hoe je dit kan oplossen.

Regelmatig organiseert Hoogbloeier een oudercursus. Het opzet is dat we in kleine groep samen in sessies van 3 uur werken rond een bepaald thema. Wij zorgen voor de theoretische kennis om alles vorm te geven en te onderbouwen, jullie brengen eigen situaties uit de dagelijkse omgang met jullie kinderen in en helpen elkaar door het delen van de zaken die in het verleden wel en niet hebben gewerkt. Doel is om jullie aan de hand van concrete situaties en thuisopdrachten meer inzicht te laten verwerven in jullie hoogbegaafde kind en jullie een kader aan te bieden van waaruit jullie in vertrouwen de uitdagingen in de omgang met je kind en diens omgeving kan en durft aan te gaan.

Praktisch

De oudercursus bestaat uit 5 weekavonden van 19u30 tot 22u30 of uit 5 zaterdagvoormiddagen van 9u30 tot 12u30. We hebben een locatie in verschillende regio’s.
De data en regio’s zijn te vinden op de site, in de agenda voor ouders.
Inschrijven kan enkel voor het geheel van de 5 sessies en gebeurt eveneens via deze agenda!

Tarieven

  • per reeks, per persoon: €400,- incl. 21% BTW
  • partner van hetzelfde gezin: €320,- incl. 21% BTW

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op of per mail:
tel. 0032 (0) 9 398 06 33 of mail naar info@hoogbloeier.be.