Vlieg je met ons mee?

Je kind is hoogbegaafd. Dat ben je onlangs te weten gekomen. En het voelt zich nogal eenzaam en alleen in zijn anders-zijn of krijgt weinig begrip van andere kinderen op school of in andere omgevingen. Je vraagt je dan ook af waar je andere hoogbegaafde kinderen kan ontmoeten. En misschien wil je als ouder ook wel eens andere ouders van hoogbegaafde kinderen ontmoeten zodat ook jij beseft dat je niet alleen bent.

Het is van groot belang dat je kind ontwikkelingsgelijken ontmoet. Niet alleen voor zijn sociale en emotionele ontwikkeling, maar vooral om het te laten beseffen dat het niet alleen is op de wereld. Dat er nog kinderen zijn zoals hem of haar, die wél begrijpen waar ze het over hebben, die wél hun interesses delen. En wat is er dan leuker dan samen op stap gaan?

Hoogbloeier organiseert elke schoolvakantie één of meer kinder- of familie-activiteiten voor hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Een uitstap naar een museum, een tentoonstelling of een andere activiteit zoals bv. schaatsen, zwemmen,…

Kinderactiviteiten

Hieronder vind je een aantal van de musea en tentoonstellingen die we reeds hebben bezocht met een gids. Telkens informeren we de gidsen over het feit dat de groep kinderen, die ze voor zich zullen hebben, hoogbegaafd zijn. Ook voor hen is het een uitdaging om zoveel diepe vragen te krijgen en hun kennis maximaal te kunnen aanwenden.
Kijk ook eens naar de workshops en doe-activiteiten die in het verleden al zijn georganiseerd.

Speelgoedmuseum
Legermuseum
Opera Gent
Bokrijk, de sixties
Huis van Alijn
Het Radiomuseum
Sterrenwacht Mira
Mini-Europa
Fort van Breendonk
Frietmuseum
Mercatormuseum
Speelkaartenmuseum

De Beurs Brussel: Leonardo Da Vinci
Provinciaal Archeologisch Museum Ename: Karel De Grote
Gallo Romeins Museum Tongeren: Vikingen
Guislain museum Gent: Karakterkoppen
Site Oud St.-Jan Brugge: Bodyworlds
Reptielenworkshop
Techniekworkshop Ingegno
Papiermolen Herisem
Radiocentrum Gent
Bouw zelf een orgel
Technopolis
Blotevoetenpad
Gaversbad
film Brammetje Baas
Spelnamiddag
Edelhertenboerderij

Praktisch

De kinderen dienen vergezeld te zijn door minstens één van de ouders of andere volwassene omwille van verantwoordelijkheid en verzekering, tenzij anders aangegeven.

Inschrijven dient uitsluitend te gebeuren via de site en betaling gebeurt vooraf. De kosten van eventuele gidsen en een minimale bijdrage voor de organisatie ervan zijn inbegrepen. Na betaling is uw inschrijving definitief. Het is mogelijk kosteloos te annuleren (met terugbetaling van het inschrijvingsgeld) op voorwaarde dat de annulatie meer dan 24 uur op voorhand gebeurt.