Ga je mee op kamp?

Onze kampen nodigen hoogbegaafde kinderen uit om hun grenzen te verleggen, om dingen te leren durven en nieuwe dingen uit te proberen. Samen met andere ontwikkelingsgelijken leren ze elkaar helpen en samenwerken. Maar vooral ook gewoon leuk samen zijn met andere kinderen zoals hen, waar je vrienden kan maken, kan praten over interesses die anderen niet steeds weten te appreciëren.

Een kamp waar je jezelf mag zijn!

Het is van groot belang dat je kind ontwikkelingsgelijken ontmoet. Niet alleen voor zijn sociale en emotionele ontwikkeling, maar vooral om het te laten beseffen dat het niet alleen is op de wereld. Dat er nog kinderen zijn zoals hem of haar, die wél begrijpen waar ze het over hebben, die wél hun interesses delen. En wat is er dan leuker dan samen op kamp gaan?

Hoogbloeier organiseert in schoolvakanties themakampen voor hoogbegaafde kinderen en/of jongeren. We zorgen steeds voor een combinatie van uitdagende thema’s met ruimte voor ontspanning en gezellig samenzijn.

Kampen en reizen

Hieronder vind je een aantal van de kampen en/of reizen die we al hebben georganiseerd met Hoogbloeier. We trachten steeds uitdaging te koppelen aan mindset zodat deze kinderen leren doorzetten. Kampen en reizen worden vaak samen met een partner georganiseerd.

In juli 2015 zijn we in samenwerking met Ingegno met een vijftiental hoogbegaafde kinderen naar Locarno in Zwitserland gegaan. We hebben er uitdagende spelletjes gespeeld, technisch vernufte zaken uitgevonden, geëxperimenteerd met onze uitvindingen, gezwommen in een meer, naar Technorama in Zürich geweest,… Kortom: veel plezier gemaakt samen in een uitdagende omgeving!
In de zomervakantie van 2016 hebben we een programmeerkamp georganiseerd, waarbij tegelijk ook aan mindset werd gewerkt:

“Zin om meerdere dagen je programmeervaardigheden bij te spijkeren (of aan te leren)? En om nieuwe vrienden te maken, te chillen of buiten te spelen? Maar… wil je ook leren hoe je je vaste mindset (“ik kan het toch niet”) ombuigt naar een groei mindset (“dit kan ik leren”)? En wil je ook leren doorzetten, inspanning leveren en hindernissen overwinnen?
Het kamp is bedoeld voor jongens en meisjes die al kunnen programmeren, maar ook voor kinderen die dat nog niet kunnen.
We gaan aan de slag met uitdagende programmeeropdrachten, waarbij je samen werkt aan een oplossing. Ook gaan we programmeren zonder computer. En uiteraard is er meer dan voldoende tijd om zelf of samen aan de slag te gaan met je eigen programmeerproject.

Naast gamen en programmeren is er uiteraard ook tijd voor andere leuke dingen in deze week, zoals buiten spelen in de tuin, op een trampoline springen, gewoon spelen, gezelschapsspellen. Jullie krijgen zo een heerlijke vakantie waar je door inspanning kan ontspannen en misschien ook vriendschappen maken. Deze unieke ervaring neem je mee voor de rest van je leven.”

In de herfstvakantie van 2016 hebben een robot- en mindsetkamp georganiseerd in samenwerking met Mediaraven:

“Robots nemen de wereld over! Niet zoals in de films, maar ze verschijnen toch stiekem (en minder stiekem) in het dagelijkse leven. Ze zijn ooit begonnen als speelgoed, maar worden steeds nuttiger. Tijdens dit kamp leer je alles over robots! Waar komen ze vandaan? Hoe kunnen ze helpen in huis? En vooral: hoe zeg je wat ze moeten doen? We gaan hier praktisch mee aan de slag en programmeren zelf onze eigen robot!
’s Namiddags zal je leren durven! Hoogbloeier leert je hoe je uitdagingen durft aan te gaan, hoe je kunt leren uit je falen, hoe je gaat groeien! Niet echt natuurlijk, maar jouw brein, motivatie en doorzettingsvermogen laat groeien… Je leert over vaste mindset en groeimindset, twee belangrijke manieren van denken die ervoor zorgen of je nu wel of niet durft!
Naast robotica en mindset is er uiteraard ook tijd voor andere leuke dingen in deze week, zoals buiten spelen in de speeltuin, gewoon spelen, gezelschapsspellen. Jullie krijgen zo een heerlijke vakantie waar je ook vriendschappen kan sluiten.”

Praktisch

De kinderen dienen vergezeld te zijn door minstens één van de ouders of andere volwassene omwille van verantwoordelijkheid en verzekering, tenzij anders aangegeven.

Inschrijven dient uitsluitend te gebeuren via de site en betaling gebeurt vooraf. Na betaling is uw inschrijving definitief.

Wilt u meer informatie neem dan telefonisch contact op of per mail:
tel. 0032 (0) 9 398 06 33 of mail naar info@hoogbloeier.be.