Hoogbegaafde baby’s, peuters en kleuters

Bij peuters en kleuters spreekt men niet van hoogbegaafdheid, maar van een ontwikkelingsvoorsprong. Veelal worden ouders, wanneer ze schoorvoetend het woord ‘hoogbegaafd’ durven in de mond te nemen tegen de leerkracht van hun peuter/kleuter, met deze term de mond gesnoerd: ‘Hoogbegaafdheid bij kleuters bestaat niet, er is alleen een ontwikkelingsvoorsprong die tijdelijk is!’.

Waarom noemen we baby’s, peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong niet hoogbegaafd? Kan je al spreken van hoogbegaafdheid bij deze jonge kinderen? Kan je zomaar voortgaan op de kenmerkenlijstjes die op het net circuleren? Kunnen zij al onderpresteren?

Voor een goede begeleiding van jouw kind is het nodig om een ontwikkelingsvoorsprong zo vroeg mogelijk te herkennen, indien mogelijk al vóór het vierde levensjaar. Immers, wanneer kleuters onvoldoende uitgedaagd worden, blijkt er tussen hun vierde en zesde tal van problemen op te duiken, zoals buik- of hoofdpijn, bedplassen, extreme angsten, boosheid en verdriet die ze niet kunnen plaatsen. Een peuter die zich verveelt, haakt af of gaat rebelleren. Indien de ontwikkelingsvoorsprong dan niet herkend wordt, is de kans groot dat de oorzaak van deze problemen elders gezocht wordt.

Leer hoe je hoogbegaafdheid bij baby’s, peuters en kleuters kunt herkennen en hoe je er slim op inspeelt zodat jouw kind opgroeit als een kind dat goed zit in zijn hoogbegaafde vel!

Praktisch

De thema-avonden vinden plaats op een weekdag, telkens om 19u30. We hebben locaties in verschillende regio’s.
De data en regio’s zijn te vinden op de site, in de agenda voor ouders.
Inschrijven gebeurt eveneens via deze agenda!

Tarieven

  • per thema-avond, per persoon: €30,- incl. 21% BTW
  • leden Bekina: €25,- incl. 21% BTW

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op of per mail.
tel. 0032 (0) 9 398 06 33 of mail naar info@hoogbloeier.be.